Meer saldo op je bankrekening met deze slimme tips

Wie wil er nu niet meer saldo op je bankrekening ontvangen? Het lijkt ingewikkeld, maar met deze slimme tips kun jij checken of je recht hebt op extra geld!

Meer saldo op je bankrekening is minder moeilijk dan je denkt

Naast besparen, is het ook goed voor je banksaldo om te bekijken of jij nog recht hebt op extra geld. Denk aan niet opgeheven spaarrekeningen, vergeten declaraties en andere methode om geld terug te krijgen. Dit ‘vergeten geld’ kan zo op een gemakkelijke manier je banksaldo verhogen! Lees snel verder voor de beste tips.

Meer saldo op je bankrekening met vergeten declaraties

Niet iedereen houd accuraat bij of alle declaraties zijn ingediend. Denk bijvoorbeeld aan reiskosten voor je werk of zorgnota’s die nog niet gedeclareerd zijn. Vaak heb je nog tot vijf jaar na dato recht op het bedrag, ook wanneer je de declaraties later indient. Ook kan het zijn dat jouw bedrijf een potje heeft voor bijvoerbeeld kraamcadeaus, dus als jij dit wel eens voorschiet, vergeet dan vooral de rekening niet te declareren. Ga dus goed na of jij al je papierwerk op orde hebt of dat er wellicht nog wat extra geld te halen valt ten gevolge van achterstallige declaraties.

Meer saldo op je bankrekening met (reis)verzekering

In tegenstelling tot wat veel mensen denken, ben je vaak bij een (doorlopende) (reis)verzekering voor veel verzekerd. Vaak ook waterschade (buiten eigen toedoen), verlies en diefstal. Vaak moet je daarvoor wel in land van bestemming aangifte voor doen bij de politie. Controleer dus vooral wat de voorwaarden zijn bij jouw (reis) verzekering en of je wellicht geld terug kunt krijgen.

Meer geld op je bankrekening dankzij geld terug bij vertraging

Het is wettelijk verplicht voor vervoerders om een regeling te hebben bij vertraging. Dat betekent dat je bij vertraging (een deel van) je reiskosten vergoed krijgt. Wel moet je dit zelf aanvragen via de klantenservice bij de vervoerder. Denk bijvoorbeeld aan de NS, maar ook aan vertraging bij vliegreizen. Er bestaan hier aparte regelingen voor per vervoerder. Bij NS is er al een gedeeltelijke vergoeding vanaf een vertraging van 30 minuten. Ook als je bent vergeten uit te checken of wanneer je OV-chipkaart wordt gestolen, kun je geld terug krijgen. Op de website van de NS vind je meer informatie.

Meer geld op je bankrekening met toeslagen

Er zijn verschillende toeslagen die interessant zijn om te bekijken. Denk aan kinderopvangtoeslag, zorgtoeslag en huurtoeslag. Zeker voor deze laatste twee toeslagen is het belangrijk om zelf te achterhalen of je hiervoor in aanmerking komt. Uit onderzoek van het Centraal Plan Bureau blijkt zelfs dat 25% van de mensen die recht hebben op huurtoeslag hier geen gebruik van maken. Of je in aanmerking komt voor huurtoeslag en zorgtoeslag is afhankelijk van je leeftijd en inkomen. Voor huurtoeslag wordt er uiteraard ook gekeken naar je huurprijs.

Kortom, er zijn vaak verschillende verbogen mogelijkheden om aan extra geld te komen. Vergeet dus vooral niet te controleren wat er in jouw situatie mogelijk is en regel direct meer geld op je bankrekening!