Kiezen voor crowdfunding bij lage spaarrente

De spaarrente is op het moment zo laag, dat kiezen voor crowdfunding bij lage spaarrente steeds aantrekkelijker wordt! Heb jij je al eens verdiept hierin?

Wat is crowdfunding bij lage spaarrente percies?

Veel mensen kennen crowdfunding als een manier om geld in te zamelen voor een initiatief met sociale en maatschappelijke impact. Echter kun je het ook van een andere kant bekijken: als investeerder, kan je investering je ook geld opleveren. En met de lage spaarrente, kan crowdfunding veel meer opleveren, terwijl je ook een steentje bijdraagt aan allerlei mooie initiatieven. Waar je op moet letten als je op deze manier wilt investeren lees je in dit artikel.

Tips voor investeren in crowdfunding bij lage spaarrente

Natuurlijk is de eerste stap het vinden van een betrouwbaar crowdfundingsplatform. Er zijn er inmiddels honderden, waaronder Indiegogo, Voordekunst, One Planet Crowd, Voor Elkaar, Kapitaal op Maat, enzovoorts. Vind een platform in een doelgroep die jou aanspreekt of die jij graag wilt steunen. Ook per project is het belangrijk om een goede overweging te maken. Je moet natuurlijk een goed gevoel hebben bij het initiatief, maar kijk er ook zakelijk naar: hoe haalbaar is het project? Zijn ze in staat op tijd terug te betalen? Wat is het rendement? En hoe betrouwbaar is het project (het risico staat vaak aangegeven) Als je net begint met investeren in crowdfundingsprojecten, is het belangrijk om te kiezen voor projecten met een laag risicoprofiel en daarnaast is het belangrijk om je kansen te spreiden. Investeer liever een klein bedrag in vier verschillende projecten, dan één keer een groot bedrag. Investeer daarnaast alleen geld dat je op de korte termijn niet nodig hebt. Je ontvang aan het einde van de looptijd van het project je geïnvesteerde geld plus rente terug.

Het negatieve imago van crowdfunding bij lage spaarrente

Over het algemeen heerst er een vrij negatief beeld over investeren in crowdfundingsprojecten. Veel mensen zijn niet overtuigd vanwege de risico’s. Echter gaat het bij de meeste projecten goed. Het is een stuk minder risicovol van beleggen.

Meer rendement dan sparen

Met de extreem lage spaarrente van dit moment, zijn het de risico’s meer dan waard. Het rendement van investeren in crowdfundingsprojecten varieert van 4%-8%, tegenover een spaarrente van 0,0% op dit moment. Kortom: het loont om te investeren in crowdfundingsprojecten met geld dat je op dit moment niet nodig hebt. Het betaalt zichzelf vaak in een paar jaar al terug, plus rente die je erover wint. Bovendien dien je ook een maatschappelijk doel door te investeren.

Heb jij al ervaring met investeren in crowdfundingsprojecten?