Korting voor studenten: dit moet iedere student weten!

Het studentenleven kan best duur zijn en je verdient vaak weinig. Deze korting voor studenten mag je dus niet missen!

Waarom korting voor studenten?

Het studentenleven is duurder dan je denkt: collegegeld, studieboeken, huur van je studentenkamer, feestjes en natuurlijk de wekelijkse boodschappen. Ook als je een bijbaantje hebt of ouders die iedere maand een bijdrage overmaken, houd je meestal niets over aan het einde van de maand. Kortom: een studentenkorting is wel op zijn plaats. Hieronder hebben we verschillende korting voor studenten op een rij gezet om het je nog gemakkelijker te maken!

Korting voor studenten: de CJP pas

De CJP pas staat voor het Cultureel JongerenPaspoort en is een kortingspas speciaal voor studenten. Op vertoon van deze kaart kun je op veel verschillende plekken korting krijgen. Denk aan musea, de bioscoop, het theater, festivals en concerten. Deze pas moet iedere student dus hebben!

Korting voor studenten: laptops en grote aankopen

Ook grotere winkelketens en bedrijven werken met studentenkorting. Zo kun jij je laptop, studieboeken en kleding vaak ook tegen een gereduceerde prijs kopen. Apple geeft bijvoorbeeld 6% korting op laptops voor studenten, wat aardig kan oplopen. Je kunt ook in sommige steden een laptop huren als student, wanneer je geen geld hebt op een goede laptop te kopen. Bijvoorbeeld de TU Delft biedt hier de mogelijkheid toe. In je introductieweek wordt hier over verteld.

Korting voor studenten: verzekeringen

Natuurlijk heeft vrijwel iedere student recht op zorgtoeslag. Maar wist je dat je als student zijnde ook korting kunt krijgen op je maandelijkse zorgpremie? Hoeveel dat precies is, verschilt per zorgverzekeraar. Sommige verzekeraars bieden een speciaal pakket voor studenten, bij andere kun je gebruik maken van een collectiviteitskorting. Lees je dus goed in voordat je een keuze maakt, want het bespaart je al snel tientallen euro’s per maand!

Korting voor studenten: studentenvakantie

Ook op vakantie gaan kan voordelig als student. Speciale reisorganisaties die zich richten op studenten geven vaak tot 50% korting op vluchten en accommodaties. Tel uit je winst!

Blijf op de hoogte van korting voor studenten

Er zijn regelmatig allerlei kortingen en aanbiedingen, speciaal voor studenten. Blijf dus op de hoogte en abonneer je bijvoorbeeld op nieuwsbrieven en kortingsacties om nooit een voordeel te missen. Daarnaast kun je natuurlijk ook altijd vragen naar kortingen voor studenten, wie weet kan er iets voor je geregeld worden. Online zijn er ook websites en blogs waarop je alle actuele studentenkortingen kunt vinden. Vanaf nu betaal jij nooit meer teveel!