Hoe Kom Ik Aan Geld Zonder Te Lenen?

Hoe kom ik aan geld zonder te lenen? Lenen is gemakkelijker dan je dacht en nu ook zonder rente beschikbaar. Misschien toch geen slechte oplossing voor je problemen.

Hoe kom ik aan geld zonder te lenen?

Bij de behoefte naar geld denk je aan verschillende mogelijkheden. Werken is wat de meeste mensen doen. Werken levert helaas niet altijd genoeg op. Een extra baantje erbij nemen is makkelijker gezegd dan gedaan. Vooral nu er minder werk is kun je niet zo eenvoudig een snel of beter baantje regelen. Sommige mensen raken verleid door minder legale manieren om aan geld te komen. Dit is niet aan te raden: je wilt geen strafblad. En afhankelijk van de manier die je kiest loop je ook nog eens behoorlijk risico.

Zijn er andere manieren behalve werken om aan geld te komen?

Geld lenen is een logisch alternatief. Iedereen leent geld. Een hypotheek is ook een lening; de bank koopt het huis en jij hebt een schuld aan de bank. Als mensen roepen dat ze dus een huis hebben gekocht klopt het dus niet helemaal, aangezien de bank het huis heeft gekocht en zij een schuld hebben bij die bank.

Toch kleven er een aantal vooroordelen aan het begrip lenen.

Een eerste vooroordeel is dat het onverstandig is. Dat is nog maar de vraag. Is het verstandiger om een alternatief te kiezen wat onverstandiger is? Je kunt bijv. in de illegaliteit duiken en daarmee geld regelen, maar dat is risicovol en ook nog eens gevaarlijk voor je leven. Dan is een lening afsluiten bij een bedrijf een stuk veiliger.

Het tweede vooroordeel is dat het duur is. Niets is minder waar; je kunt nu zelfs zonder rentekosten te betalen een spoed lening afsluiten via internet. Je moet de lening logischerwijs wel aflossen binnen de gestelde looptijd. Dat geldt natuurlijk voor alle soorten leningen.

Ook denken velen dat een lening afsluiten dagen duurt. Dit is een achterhaald gegeven. Een spoedlening via internet kun je binnen enkele minuten aanvragen en zelfs nog binnen 10 minuten ontvangen. Dit komt omdat deze leningen worden ingediend en behandeld via internet: dat is pure innovatie. Dankzij dit soort innovatieve oplossingen kan een lening dus binnen een dag worden geregeld.

Een ander vooroordeel is dat men denkt dat je alleen bij een bank betrouwbaar geld kunt lenen. Ook dat is niet meer waar. Je kunt tegenwoordig anno 2012 en verder via internet bij uitstekende nieuwe kredietverstrekkers geld lenen. In Nederland mag je alleen leningen verstrekken als je onder toezicht staat van de Nederlandse overheid (de AFM is deze overheidsinstantie). Zowel banken als nieuwe online kredietverstrekkers vallen onder dit toezicht.

Conclusie:

Geld lenen is geen slecht alternatief. Het is veilig, snel geregeld & sinds kort ook renteloos. Het is daarom geen slecht idee om het idee van geld lenen te heroverwegen. Kortom, de vraag van ‘hoe kom ik aan geld zonder te lenen’  valt zeker te heroverwegen.