Spoedleningen en de geheimen van snel geld lenen ontrafeld – opties om met spoed aan geld te komen

Het zal geen mysterie zijn dat veel mensen in geldnood zitten. Het regent feestdagen, de zon begint te stralen, maar tegelijkertijd hakken de bezuinigingen er hard in. Jan met de pet op is zoals gewoonlijk de klos. De hoge heren in Den Haag sluiten deals met elkaar in geheime kamertjes en het volk heeft weinig keus maar te slikken wat de gevolgen zijn.

Als we kijken naar deze hele situatie dan is het volkomen logisch dat menig Nederlander even momenten van geldkrapte ervaart.

De vraag is even, waar kan je dan terecht? Hierbij een aantal opties die we nader onderzocht hebben.  We gaan dus de geheimen van snel geld lenen ontrafelen zodat je met spoed aan geld kunt komen.

1)      Het bekende geld lenen uit je omgeving

Je broer, zus, vader, moeder, vriendin, neef, nicht, oom, tante, etc.; je kent genoeg mensen om je heen waar je een vrienschappelijke band mee hebt. Deze mensen kun je ook zien als een tijdelijke manier om je gelddipje op te lossen. Leuk is het echter niet. Je wilt niet de reputatie krijgen van klaploper of als wanbetaler. En schaamte speelt uiteraard ook mee.

Voordelen:

–          Je betaalt vaak geen rente

Nadelen:

–          Voelt vaak niet prettig

–          Risico op reputatie schade

 

2)      Geld lenen bij de bank

Deze optie klinkt leuk maar valt in de praktijk vies tegen. Banken zijn zoals we weten helemaal niet snel. Als je even meer rood wilt staan moet je jezelfd door een kilo papierwerk heen werken. Vervolgens duurt het dagen voordat je weet of je uberhaupt wel in aanmerking komt voor extra geld.

Helemaal problematisch is het wanneer je door wat voor reden dan ook een registratie bij het BKR hebt. Dan is de kans bijzonder groot dat je bij je eigen bank wordt afgewezen.

Voordelen:

–          Al je geldzaken via 1 bank.

Nadelen:

–          Niet geschikt als je snel geld nodig hebt.

3)      Snel geld verdienen via het uitzendbureau

Tuurlijk, er is altijd werk. Vakkenvullen, schoonmaken, even wat folders rondbrengen; er is altijd wel vraag naar dit soort werk. Of het veel geld oplevert is nog maar de vraag; 10 euro per uur is al veel te noemen. En dat is ook nog eens vaak bruto; de sociale lasten en nog meer heffingen moeten er vanaf en dan hou je een heel schamel salaris over.

 

Voordelen:

–          Er is altijd wel werk

Nadelen:

–          Het levert niet veel op

–          Je krijgt het geld pas op z’n vroegst einde van de dag of misschien wel later

 

4)      Het criminele pad bewandelen

Er zijn altijd mensen die zich verleid voelen tot deze optie. Even snel geld bij elkaar hosselen via allerlei handeltjes. Op korte termijn kun je er in theorie wat euro’s mee verdienen, maar verstandig is het niet. In Nederland kun je het wel vergeten als je een strafblad hebt als je ooit nog ergens aan de bak wil komen.

 

Voordelen:

–          Je bent eigen baas

–          Je kunt veel verdienen

Nadelen:

–          Behoorlijk risicovol

–          Niet echt iets om trots op te zijn

 

5)      Een snelle lening via internet afsluiten

Deze optie wordt steeds populairder. Je bezoekt een website waar men een snelle lening aanbiedt. Dit zijn leningen/kredieten die bedoeld zijn voor spoedmomenten. Je vult een aanvraagformulier in en men belooft het geld binnen 10 minuten naar jou over te maken.

Je kunt vanaf 100 euro tot iets onder 800 euro lenen. In Nederland kun je alleen een snelle lening afsluiten als de aanbieder onder toezicht staat van de Nederlandse overheid via de AFM (Autoriteit Financiele Markten). Dat is een soort organisatie die consumenten beschermd tegen wanpraktijken, oplichters en malafide handel.

Voordelen:

–          Veilig

–          Snel

–          Niemand komt erachter

–          Zeer lage kosten sinds kort (rond de 1 euro)

Nadelen:

–          Je moet het wel binnen de afgesproken tijd afbetalen, anders volgen er kosten

 

Conclusie:

Snel geld lenen, het kan op verschillende manieren. Wil je voordelig lenen en geen onnodige risico’s lopen, dan kom je snel bij lenen van je vrienden/familie of een snelle lening via internet.