Spoed lening van particulier – en wat een betere oplossing is

Heb jij net gezocht op ”spoed lening van particulier”? Doe dit niet! Er is een betere oplossing als je direct geld wilt lenen zonder gezeur met papieren, documenten of loonstroken.

Spoed lening van particulier: een zoekopdracht waaruit grote noodzaak blijkt voor urgent aan geld komen

Normaal gezien zoeken mensen als ze extra geld hebben contact met banken. Banken zijn de afgelopen jaren niet meer datgeen wat ze altijd voor consumenten waren, namelijk de belangrijkste bron om aan geld te komen. Door de economische situatie houden de banken de geldkraan dicht. Vooral consumenten zijn hiervan de dupe. Een persoonlijke lening is bijzonder lastig te krijgen via een bank, laat staan als je echt zit te springen om geld: een spoed lening bij een bank lijkt vandaag de dag wel ‘mission impossible’. Het is daarom niet raar, dat je als consument kijkt naar andere creatieve manieren om toch snel aan geld te kunnen komen.

Een spoed lening van een particulier: is dat de oplossing? 

Een van deze nieuwe manieren is dat mensen andere particulieren zoeken, via internet, die hen geld willen uitlenen. Dit heet geld lenen van een particulier. Het principe lijkt heel eenvoudig: je zoekt naar online advertenties van ‘geldschieters’ die jou willen ‘helpen’ aan een spoed lening. Hier kleeft echter een groot risico aan. Je weet namelijk niet met wie je zaken gaat doen. Een particulier kan mooie verhalen ophouden, maar welke zekerheid heb je dat die persoon de waarheid meent te zeggen? Het internet zit vol met vervelende verhalen van mensen die hierdoor de dupe zijn geworden van oplichtingspraktijken. Kortom, al hoewel het volkomen begrijpelijk is dat je als consument op zoek gaat naar andere geldbronnen als je bij de bank niet terecht kunt, is geld lenen van een andere particulier niet een optie risicoloos is.

Welk alternatief bestaat er als een spoedlening van een particulier onverstandig is? 

Een veiliger alternatief is om geld te lenen bij organisaties die geld verstrekken. Banken zijn immers niet de enige organisaties die geld uitlenen. Naast banken zijn er internet bedrijven die geld uitlenen. De meeste van hen zullen net zoals banken dezelfde criteria hanteren bij het beoordelen van uw lening aanvraag. Toch zijn er ook online kredietaanbieders waar je met grote snelheid geld kunt lenen. Dit zijn de zogenaamde spoedlening aanbieders. Deze leningen worden ook aangeboden onder de termen minileningen of flitsleningen. Deze leningen sluit je online af, zonder papieren op te moeten sturen. Hiermee wordt direct al tijdswinst gerealiseerd. Vervolgens wordt de keuring van je aanvraag vrij snel verwerkt dankzij internet. Er zijn zelfs spoedlening aanbieders die claimen dat zij het geld binnen een halfuur kunnen overmaken.

Ja maar ik heb al enkele leningen op mijn naam of een slechte BKR score, kan ik dan wel lenen?

Een logische vraag. Het antwoord op deze vraag is positiever dan u wellicht had vermoed. Bij deze online spoedlening aanbieders is het de gewoonte om GEEN BKR toetsing te doen bij uw aanvraag. De BKR toetsing is niet wettelijk verplicht; het is aan de kredietverstrekkers om dit te bepalen. Bij de spoedlening aanbieders wordt hier dus dikwijls geen gebruik van gemaakt. Met een lopende lening of een slechte BKR score wordt je bij een spoedlening aanbieder daarom niet gelijk weggestuurd.

Ik heb geen zin gedoe met loonstroken, papieren en documenten – hoe lossen we dit op?

Dankzij een nieuwe regeling kun je bij – een select aantal online spoedlening aanbieders – geld lenen zonder loonstroken. Vereist is, dat je de lening afsluit met hulp van iemand anders (een kennis van je bijvoorbeeld) die wel een loonstrook heeft. Bij de spoedlening vind er in ieder geval geen papierwerk plaats, omdat je alle benodigde informatie digitaal (dus via de computer per email) kunt opsturen naar de aanbieder.