Snel geld lenen dankzij de spoed lening en waar je op moet letten

Bij veel mensen is de spoed lening bekend. Dit is een snelle lening waarbij je via internet een aanvraag doet. Na succesvolle aanvraag wordt het geld onmiddellijk naar je rekening overgemaakt.

Voor de mensen die hier nog niet bekend mee zijn hebben we een aantal aandachtspunten voor je op een rijtje gezet waar je op moet letten als je snel geld gaat lenen.

Ten eerste moet je kijken naar de tarieven voor het lenen. Vaak betaal je voor een snellere lening meer leenkosten dan normaal. Dit komt omdat het risico dat een lener zijn lening niet terugbetaalt groter is dan bij een normale lening.
Normaal als je via de bank een lening afsluit wordt er een uitgebreide check gedaan. Je moet meerdere papieren ondertekenen. Bij een spoed lening wordt dat overgeslagen. Het voordeel voor de consument is dat je sneller over je geld kunt beschikken.

Het tweede punt is de termijn waarbinnen je het geld moet terugbetalen. Bij een persoonlijke lening die je vaak afsluit voor grotere bedragen boven de 1000 euro kun je een termijn afspreken van soms wel 10 jaar. Bij de spoed lening is de termijn aanzienlijk korter; je moet vaak maximaal binnen 30 dagen in staat zijn om de lening af te lossen.

Een derde punt waar je op moet letten is de betrouwbaarheid van de aanbieder. Er zijn dankzij internet een groot aantal aanbieders te vinden. Helaas zitten hier vaak niet altijd even betrouwbare partijen tussen. Er zijn een paar gouden regels waar je aan moet denken. Ga nooit in zee met aanbieders die vragen of je eerst geld overmaakt. Dat zou natuurlijk belachelijk zijn; je hebt zelf geld nodig maar je moet wel eerst een vergoeding overmaken. Ga ook nooit reageren op mensen die met een hotmail of gmail adres adverteren met hun mobiel nummer. Het is ook niet aan te raden om een oproep te plaatsen op internetfora waar je je leenbehoefte kunt zetten in een oproep.

[ad#336×280-rechts]

Wil je dus bij een betrouwbare aanbieder een spoed lening afsluiten, kijk dan goed naar hun website. De contactgegevens moeten helder zijn met een algemeen nummer waar je gewoon heen kan bellen. Google ook eens rond om te kijken wat de ervaring is van andere mensen.