Geld nodig maar krijg je nergens een lening?

Geld nodig maar krijg je nergens een lening? Er zijn kredietverstrekkers die jou echt geld durven uit te lenen. Het is even zoeken, maar ze zijn er wel!

Meer dan zes miljoen mensen staan in het Bureau Krediet Registratie systeem in Tiel genoteerd. Dat wil zeggen, bijna iedereen die jij kent is bij hen bekend. Met een BKR registratie is er in principe niets aan de hand. Je kunt prima geld lenen met een BKR registratie. Echter, er is een groep mensen die een slechte BKR codering hebben. Deze groep mensen kan heel moeilijk aan geld komen. In de volksmond wordt deze lijst ook wel de ‘zwarte lijst’ van het BKR genoemd.

Als je op deze lijst staat is het frustrerend als je krediet nodig hebt. Ook al is het jaren geleden dat je schulden had, of misschien was het niet eens jouw eigen schuld (!), dan wordt je alsnog geweigerd.

Hoe los je dit op?
Een BKR codering lost in principe zichzelf op na 5 jaar, mits je niets doet om het te verergeren. Ga je dus in de tussentijd schulden maken, dan zit je nog langer op de zwarte lijst.

Hoe kun je aan geld komen ondanks zwarte lijst in de tussentijd?
Een aantal ideeën om de vraag ‘hoe kom je snel aan geld ondanks zwarte lijst’ te beantwoorden:

1) Verpand je spullen. [ad#336×280-rechts]
Verpanden is het contant maken van je spullen. Hoe werkt het. Je gaat naar een pandjeshuis. Je brengt iets van waarde mee. Dat kan een sieraad zijn, maar ook je computer of telefoon. Sterker nog, je kunt ook je auto verpanden bij sommige pandjeshuizen. Je krijgt bij het pandjeshuis direct geld mee. Er wordt geen BKR toetsing uitgevoerd bij een pandhuis.

2) Sluit een minilening af
Een minilening is een lening die door sommige aanbieders zonder BKR controle wordt aangeboden. Met een minilening leen je tot 750 euro. De minilening is een manier die gebruikt wordt als je op de snelst mogelijke manier aan extra geld moet komen en als je geen spullen thuis hebt die je snel kunt ‘verzilveren’ in euro’s bij een pandhuis. Bij een aantal aanbieders van deze lening doet men geen controle bij het BKR. Dat is erg handig als je dus al lopende leningen hebt of een BKR notering hebt in verband met betalingsachterstanden. Als je de aanvraag doet en deze wordt goedgekeurd, dan is binnen 10 minuten geld op je rekening goed mogelijk.

Kortom, wil je snel aan geld komen ondanks zwarte lijst vermelding dan zijn er een aantal manieren om toch aan geld te komen. Heb je spullen thuis die je even kunt missen, overweeg dan een bezoek aan het pandhuis. Heb je deze spullen niet en zoek je alsnog een geldbedrag tot 750 euro, overweeg dan een minilening. Deze laatst genoemde oplossing wordt is een synoniem voor snel geld lenen binnen 10 minuten omdat direct geld op je rekening wordt waargemaakt.