Geld lenen als je failliet bent

Wil jij geld lenen als je failliet bent? Een spoedlening om te lenen voor schulden is vaak binnen handbereik!

Geld lenen als je failliet bent

Bij reguliere kredietverstrekkers, zoals banken, worden vaak strenge voorwaarden gehanteerd. Zo is het vaak niet mogelijk te lenen mits jij niet over een vast inkomen beschikt of wanneer jij negatief geregistreerd staat bij het Bureau Krediet Registratie. Toch zijn er vaak mogelijkheden om zelfstandig snel extra geld te lenen, bij onafhankelijke kredietverstrekkers. Zo zijn er online een heleboel kredietverstrekkers te vinden, die spoedleningen aanbieden tegen zeer gunstige voorwaarden. Lees in dit artikel meer over deze spoedleningen en of jij hiervoor in aanmerking komt, ook wanneer je failliet bent.

Wanneer kun je geld lenen als je failliet bent?

Bij spoedleningen via internet zijn kredietchecks en papierwerk meestal niet nodig. Dit maakt het extra belangrijk om je goed te laten informeren over de mogelijkheden en de risico’s, zeker wanneer jij kampt met geldproblemen. Je kunt altijd ten minste uitgaan van de wettelijke voorwaarden, maar daarnaast kunnen er ook nog eventuele aanvullende voorwaarden gelden, die per kredietverstrekker verschillen. Over het algemeen is het van belang om informatie in te winnen over de volgende zaken:
– Bepaal altijd van te voren hoeveel jij wilt lenen. Leen nooit meer dan nodig en houd er sowieso rekening mee dat het bij online kredieten om kleine bedragen gaat.
– Houd de looptijd van de leningen in de gaten. Aangezien online leningen vaak een looptijd van maximaal drie maanden hebben, is het belangrijk om van te voren te berekenen op welke termijn jij het geleende geld weer beschikbaar kunt hebben.
– Bepaal of de voorwaarden realistisch zijn, door de voorwaarden van verschillende aanbieders met elkaar te vergelijken.
– Bekijk wat ervaringen van anderen zijn met een specifieke lening. Zo krijg je een realistisch beeld en kun je bepalen wat in jouw situatie eventuele valkuilen kunnen zijn.
– Het is niet verstandig om te lenen bij een kredietverstrekker die niet officieel is geregistreerd. Controleer daarom altijd de inschrijving in het bedrijfsregister.
Kortom, door je goed te laten informeren dek je jezelf in tegen onnodige risico’s of vervelende verrassingen.

Een alternatief voor geld lenen als je failliet bent

Niet in iedere situatie is het verstandig om zelfstandig geld te lenen voor schulden. Dit is precies de reden dat de Gemeentelijke Kredietbank in het leven is geroepen, om mensen schuldhulpverlening aan te bieden wanneer nodig. Dit doen zij in de vorm van budget cursussen, schuldbemiddeling en in sommige gevallen saneringskrediet. Indien jij benieuwd bent naar de mogelijkheden, kun jij altijd terecht bij de Gemeentelijke Kredietbank van jouw gemeente, voor een gratis en vrijblijvend gesprek zonder afspraak.

Kortom, wanneer je schulden hebt kan lenen een mogelijkheid zijn, om je situatie overzichtelijk te maken. Echter is het wel van belang om goed te bekijken of jij zelfstandig kunt lenen of dat het misschien verstandiger is om te lenen via de Gemeentelijke Kredietbank.