Binnen 10 minuten van je schulden af

Heb jij door de jaren heen geldproblemen opgebouwd en heb jij advies nodig? Zo ben je binnen 10 minuten van je schulden af.

Binnen 10 minuten van je schulden af

Het probleem met het aanpakken van schulden is vaak dat jij niet weet waar je moet beginnen. De situatie lijkt erg ondoorzichtig, ingewikkeld of ernstig terwijl er vaak wel een mouw aan te passen is. Er zijn verschillende manieren om je schulden op te lossen, maar daarbij is het wel van belang dat je actie onderneemt en dat je trouw blijft aan het plan dat jij hebt opgesteld. In dit artikel bespreken we de weg naar een schuldenvrije toekomst, en dat kan snel gaan!

Prioriteiten stellen voor binnen 10 minuten van je schulden af

De eerste methode om inzicht te krijgen in je financiële situatie en eventuele schulden is door alle schulden voor jezelf op een rij te zetten. Je kunt dit het beste letterlijk doen, door het voor jezelf te noteren. Indien jij niet de precieze bedragen weet die jij een bedrijf schuldig bent kun je dit nabellen bij het bedrijf zelf of bij het Bureau Krediet Registratie. Zorg dat de lijst volledig is. Indien jij dit hebt gedaan kun je daarnaast je inkomsten neerzetten, alle soorten inkomsten hierbij tellen. Vervolgens ga je prioriteiten stellen. Welke schulden moeten als eerste worden weggewerkt en welke kunnen langer wachten? Stel doelen en zorg ervoor dat deze doelen wel realistisch blijven. Op die manier kun je een stappenplan uitwerken om zelf de schulden aan te pakken.

Hulp bij binnen 10 minuten van je schulden af

Bovenstaande tip werkt helaas niet voor iedereen. Sommigen zitten met het handen in het haar en zijn het complete overzicht kwijt. In zo’n situatie is het aan te raden om hulp van derden in te schakelen. De beste hulp wordt verstrekt door de Gemeentelijke Kredietbank, dit is per gemeente gratis hulp bij geldproblemen en schulden. De Gemeentelijke Kredietbank heeft verschillende methoden om hulp te bieden, bijvoorbeeld schuldhulpbemiddeling, het verstrekken van saneringskrediet of toestemming verlenen om toe te treden tot de WSNP. Welke vorm van schuldhulp effectief zal zijn is afhankelijk van de financiële situatie. Daarom is het van belang om persoonlijk op afspraak te komen, dat kan vrijblijvend, gratis en zonder afspraak.

Maar hoe regel je nu binnen 10 minuten van je schulden af?

Al het bovenstaande gezegd hebben, kun je indien jij bovenstaande plannen niet ziet zitten of wanneer de situatie anders ligt, ook zelf de schulden aanpakken op een andere manier. Daarbij moet wel gezegd worden dat je duidelijk moet weten wat je doet om de ontwikkeling van verdere geldproblemen te voorkomen. Je kunt er namelijk voor kiezen om via online kredietverstrekkers zonder een BKR controle een nieuwe lening aan te vragen om oude schulden af te lossen. Op die manier veranderen oude schulden en eventuele boetes af te lossen en met slechts één overzichtelijke lening over te blijven. Zo hoef jij geen dubbele rentes meer te betalen en kun jij binnen 10 minuten de gehele situatie hebben opgelost!