Alles over de reguliere en prepaid creditcard

Je creditcard is een zeer handig betaalmiddel. In dit artikel vertellen we alles dat je wilt weten over de kredietkaart en de prepaid creditcard!

De creditcard voor betalingen in het buitenland

De creditcard, of kredietkaart, wordt verreweg het meest gebruikt voor het doen van buitenlandbetalingen. Nederlanders zijn het meest vertrouwd met iDeal, maar voor betalingen in het buitenland zijn PayPal en een kredietkaart de beste optie. Het gaat met name om betalingen bij webshops, vluchtmaatschappijen en hotels. Het bezitten van een creditcard betekent gelukkig niet dat je in de schulden komt en hoeft ook geen rente te kosten, in tegenstelling tot wat veel mensen denken.

Hoe werkt betalen met en reguliere en een prepaid creditcard?

Met een creditcard koop je op krediet. Als je voor het einde van de maand je betalingen afrekent, betaal je slechts een klein bedrag voor de transactie, maar ontloop je rentekosten. Zo voorkom je dat je een schuld oploopt door het gebruik van een creditcard. Wel is het uiteraard verleidelijk om aankopen te doen die je op dit moment niet kan betalen. Het is daarom ook belangrijk dat je goed je uitgaven in de gaten houdt en je creditcard alleen maar gebruikt voor het hoogst noodzakelijke. Indien je niet in aanmerking komt voor een creditcard, bijvoorbeeld vanwege een BKR registratie, kun je overwegen een prepaid creditcard aan te schaffen.

De prepaid creditcard

Een alternatief voor een reguliere kredietkaart is de prepaid creditcard. Met deze kaart kun je dezelfde (buitenland) betalingen maken, maar dan zonder de kosten. De prepaid creditcard kost je namelijk alleen de eenmalige aanschafkosten, maar er is verder geen sprake van rente of transactiekosten. Je laadt de kaart simpelweg vooraf op en kunt dan het bedrag dat erop staat gebruiken. Zo voorkom je schulden of zelfs een BKR registratie. Voor degenen die al een BKR registratie hebben opgelopen biedt de prepaid kaart ook uitkomst: je kunt deze aanvragen zonder BKR toetsing. Anno 2016 wordt de prepaid creditcard al veel gebruikt, door onder andere studenten en reizigers.

Prepaid creditcard vergelijken

De kosten voor een creditcard kunnen sterk uiteen lopen. Niet alleen de eenmalige kosten, maar ook de rentepercentages en transactiekosten. Het kan daarom verstandig zijn om gebruik te maken van een vergelijkingswebsite zoals bijvoorbeeld credit-card.nu. Je kunt op deze website ook regulie kredietkaarten vergelijken met prepaid creditcards. Deze laatste zijn over het algemeen goedkoper en maken het gemakkelijker om niet zomaar teveel geld uit te geven. Wist je trouwens dat het ook mogelijk is op een reguliere creditcard een positief saldo te hebben en dat je over dit bedrag rente ontvangt? Dit bedrag is hoger dan wat je krijgt met een gemiddelde spaarrekening.

Kortom, een creditcard is een handig hulpmiddel. Omdat deze kaarten in alle merken, soorten en maten komen is er altijd wel een creditcard te vinden voor jouw persoonlijke situatie. En dat zonder het risico op betalingsachterstanden of hoge kosten, want jij houdt de touwtjes in handen! Heb je een BKR registratie? Ook dan kun je een prepaid creditcard aanschaffen en creditcardbetalingen doen wanneer nodig!